Oh Land – Oh Land (2011)

Хубавичката Nanna Øland Fabricius, (Oh Land ~ Øland, get it?) е датчанка и в последно време много се шуми около нея. Видеото за Sun Of A Gun има около 5 милиона преглеждания, което вече си е музикална сила, с която трябва да се съобразяваме. Слушайки Чарлз Лойд в този дъждовен следобед, хич не ми е до новоизлюпени поп принцеси, но няма как.

genre: pop, female vocals, electronic

01. Perfection (4:59)
02. Break The Chain (3:18)
03. Son Of A Gun (3:25)
04. Voodoo (2:52)
05. Lean (3:28)
06. Wolf & I (4:37)
07. Human (4:08)
08. White Nights (3:46)
09. Helicopter (3:31)
10. We Turn It Up (2:32)
11. Rainbow (3:22)

Получавам някакво дежа вю с Little Boots. Много ми напомня, по всичко - външен вид, музика, стил. Little Boots изгря, блестя известно време и сега никаква я няма, да видим дали и с Oh Land няма да стане така.
Иначе мацката е на 25, родена е в Дания от родители музиканти и се е подвизавала в Кралския Шведски Балет. Увреждане на гръбначен диск прекъсва балетната и кариера и тя се захваща с музика. Понастоящем подгрява Orchestral Manoeuvres in the Dark за щатското им турне, за което мога само да и завиждам.
Единадесетте песни в албума са предимно електропоп с ефирни вокални пластове, богати хармонии и галещи ухото класически аранжименти. При все това те звучат доста безлично и конвейрно. Oh Land e приятен за слушане, но не извиква в мен неистово желание да си го пусна отново, просто защото не предлага нищо ново, или поне нещо старо изпълнено по запомнящ се начин.



6.9/10

Коментари

denz каза…
аз я слушах с надеждата да излезе нещо достойно за пускане утре, но уви, така и не се спрях на нито едно парше. meh
Lu каза…
Напълно те разбирам.

Популярни публикации от този блог

Честит ми рожден ден!

3 години trains in the night

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)