Born today - 29.09

Днешните рожденици са малко или много скандални, но сите талантливи.

1. Започваме с Джери Лий Люис. Запознаването с неговата интересна житейска история стана някъде в ранния ми пубертет с филма Great Balls Of Fire!. Накратко жени се за трети път за 13 годишно момиче. Не само това, ами тя му се пада и първа братовчедка (или нещо подобно). Хонорара му пада от $10,000 на вечер до $250. Човека очевидно обичал да се жени за куцо и сакато, защото браковете му нарастват до 6 (предполагам другите му жени не са му били роднини).


2. Продължаваме с друга откачалка - Les Claypool, вокал и басист на Primus, соло изпълнител окейжънали. Надявам се всички сте чували Праймъс, така че няма да обръщаме внимание на групата. Интересна случка от живота на Полковника е, че през 1986, когато басистът на Металика Клиф Бъртън умира, дразнещият къдравелко и приятел от училище Кърк Хамет окуражава Лес да се яви на прослушването. Не е одобрен за позицията, за сметка на Джейсън Нюстед. Според Хетфийлд, Клейпул "was too good" и "should do his own thing". Да бе... Едва ли изречено искрено, това се оказва напълно вярно. Благодарим ви, Металика, че не сте го одобрили навремето.
Тая композиция е много фънки.


3. Най-хубавото за най-накрая. Хубавецът Brett Anderson и той се е пръкнал днес. Аз за Брет съм говорила малко в поста за последния му албум, но винаги мога да кажа още нещо за него, особено ако е някоя пикантерия.
В началото, в Suede е имало жена и тя е била гадже на Брет. Малко след това тя прехвърля интереса си върху Деймън Олбарн от Блър и така започва да играе на 2 фронта - живеейки с Андерсън и прелюбодействайки с Олбарн. Освен това взела да пропуска и репетициите. На хората им писва и през 92-а я пъдят. Тя от своя страна основава и предвожда друга известна през 90-те UK банда - Elastica. Момата се казва Justine Frischmann. А в момента Брет е с някаква мургава моделка на име Santucia Chan Jon Chu. Човека си пада по екзотики, предната му беше индийка.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Честит ми рожден ден!

3 години trains in the night

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)