Muse - Madness (new song)

Сонг ли е само, сингъл ли е, все ми е тая. Снощи я премиернаха по BBC Radio 1, като малко по-рано през деня изтече (от Корея, май), че скорострелно след няколко минути я сваляха и изобщо голяма драма беше.
Самата песен не е лоша, но ми е доста захаросана и понеже днес ще си я пусна още веднъж-дваж,  ще трябва да си спестя шоколадовите изделия за деня. Това, което ме притеснява повече, е предстоящият албум - The 2nd Law, който излиза края на септември-началото на октомври. 2-и октомври за US, като референция към цифрата в заглавието, хъ-хъ. Вероятно ще го чуем около 2 седмици по-рано. През октомври се пръкват предимно чудесни неща, но след трейлъра, който пуснаха през юни, не съм особено обнадеждена. Дъбстеп бе, чувате ли, дъбстеп! Актуални са като тоалета ми от абитуриентската. Когато го изгледах, се свих малко на стола и посегнах към близката кутия сладолед. Skrillex бил вдъхновение за последните 2 трака, а Nero помагал за друга композиция. Ще повърна.
Иначе били инкорпорирали много електроника, щото били повлияни от банди като Justice и Does It Offend You, Yeah?, което не е лошо, но предусещам една пълна манджа с грозде и се опасявам, че и Muse, подобно на Coldplay, са се плъзнали по наклонената повърхност на групите, отиващи на майната си.
This is madness!




Коментари

Unknown каза…
Както написа Систър Блисс в туитъра (а тя ги разбира тези неща) песента е 1:1 с Faith на Джордж Майкъл, само дето е пусната на бавни обороти.
Lu каза…
Хахаха, е те самите Muse в описанието на песента на официалния си сайт са написали: "An electronic cross between 'I Want To Break Free' and 'Faith'." Поне не се правят на ударени.
Владо каза…
Кефи ме как са вкарали някви китари посредата с някво абсолютно никво подобие на соло, за да могат хората да се сетят, че това са Muse.

Не че е неочаквано предвид предното им отрече, но е тъжно.
Lu каза…
"Кефи ме как са вкарали някви китари посредата с някво абсолютно никво подобие на соло, за да могат хората да се сетят, че това са Muse." - хахахаха, точно! :D
Unknown каза…
У У У У У ж а с. Само там след "китарното соло" (ха ха хаха хахаха) има някакъв проблясък. Музетата вече си направиха върха в кариерата (Absolution), който никога няма да достигнат отново, така че могат спокойно да се кротнат. Или те, или ние - с очакванията.

(Бтв, последната 1/3 на предния им албум хич не беше лоша.)
Lu каза…
Като гледам те не смятат, така че по-добре ние. Хубава банда бяха.
Valkocompany каза…
Кофти парче с аналог на Джордж Майкъл :)
Мейси Грей в памет на Тони Скот звучи повече от актуално.
http://www.youtube.com/watch?v=hLaV9nsR-ow

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)